Москва подкрепя посредническите усилия на Икономическата общност на Западна Африка (ECOWAS),

...
Москва подкрепя посредническите усилия на Икономическата общност на Западна Африка (ECOWAS),
Коментари Харесай

Москва размаха пръст срещу военна намеса в Нигер

Москва поддържа посредническите усилия на Икономическата общественост на Западна Африка (ECOWAS), които са ориентирани към политическо и дипломатическо уреждане на рецесията в Нигер. Това се споделя в известие на Министерството на външните работи на Руската федерация.

" Смятаме, че военният метод за разрешаване на рецесията в Нигер може да докара до продължителна борба в тази африканска страна, както и до внезапна дестабилизация на обстановката в района Сахара-Сахел като цяло ", подчерта съветското външно министерство.

Министерството означи, че Руската федерация продължава да следи внимателно събитията в републиката.

" Икономическата общественост на страните от Западна Африка подхваща стъпки за възобновяване на конституционния ред в Нигер посредством политически и дипломатически разговор с новите нигерийски управляващи. Русия поддържа посредническите старания на ECOWAS, ориентирани към намиране на излаз от актуалната рецесия ", отбелязва съветското дипломатическо ведомство.

Дипломатическото ведомство обърна внимание на обстоятелството, че съгласно постъпилата информация на 10 август на изключителна среща на върха в Абуджа Икономическата общественост на западноафриканските страни (ECOWAS) реши да се приготви за разполагането на аварийните сили на общността, които биха могли извършат въоръжена инвазия в Нигер, за да освободи президента на Нигер Мохамед Базум който беше свален от власт.

Армията на Нигер разгласи готовността си да отблъсне всяка непозната интервенция. Освен това те рапортуваха за съставянето на преходно държавно управление, което включва представители на гражданското общество.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР